Bulgurlu:Tatil öncesi bilgilendirme 'turizmde güvenilir' olmayı sağlıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, sürdürülebilir turizmin temelini güvenli bilginin oluşturduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvenli bilginin turizmde markalaşmayı sağladığını belirten Bulgurlu, Türkiye'de Türk Standard'ları Enstitüsü(TSE) turizmde güvenirlik üzerine ilk sözleşmeyi Manavgat Kaymakamlığı ile yaptıklarını kaydetti.

Manavgat Kaymakamlığı'nın bir ay önce hayata geçirdiği 'Manavgat'a hoşgeldiniz' projesiyle turizmde güvenilir olmayı perçinlediklerini belirten Bulgurlu, cep telefonu mesajı ve internet üzerinden 5 dilde bilgilendirme ile Roma, Londra, Paris, Berlin, Paris, Oslo, Brüksel, Viyana, Zürih, Moskova ve Amsterdam'dan Antalya'ya tatile gelecek olan turistlere bölgenin tarihi ve doğal zenginlikleri hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Turizmde doğru bilgilendirmenin çok önemli olduğunun altını çizen Bulgurlu, Almanya'daki ve Rusya'daki bir turistin tatil öncesi Side Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatro, Selge Antik Kent, Manavgat Şelalesi, Manavoğlu Kalesi, Side Müzesi ve Altınbeşik Mağarası'nı hakkında kendi dilinde bilgi sahibi olmasının kültür turizminde markalaşmayı sağladığını kaydetti. Bulgurlu, güvenilir turizm üzerine şu bilgileri verdi:"Proje kapsamında verdiğimiz güvenilir turizm hizmetiyle turistlerin tatil öncesi bölgeyi yakından tanımasını sağlıyoruz. Bu aynı zamanda turizmde güvenilir olmayı sağlıyor. Turist tatil öncesi bilgilendirme ile kaldığı süre içinde zamanı iyi bir şekilde kullanarak tarihi ören yerleri ziyaret ediyor. Buda turizmde güvenilir olmaya bağlı kalıcılığı sağlıyor. Turisti seyahat öncesi bilgilendirme hizmetini ilk Manavgat'ta hayata geçirildi. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber